Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Husdjur

Jag har ingen hund eller katt
men jag gillar husdjur.
De ger oss sällskap dag och natt,
några kräver en bur.

Vissa har en papegoja,
mångfärgad och pratsam
Med den må men gärna skoja,
lära ord bak-och-fram.

Sedan finns det hästar och kor
som trivs bäst utomhus.
De även i ladugård bor
med tillhörande mus.

Men otyg som kackerlackor
betackar man sig för.
I väggar och skrymslen de bor,
äcklande tillbehör.




Bunden vers (Rim) av Nils-Ivar Lindström
Läst 69 gånger och applåderad av 2 personer
Publicerad 2022-12-25 10:00



Bookmark and Share

  > Nästa text
< Föregående

Nils-Ivar Lindström