Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Tycke och smak

Smaken, liksom baken,
sägs vara delad
Men själva huvudsaken
blir lätt förfelad.

När du tycket något
är det din ensak.
Har du något påstått
är det i din smak.

Att du tagit ställning
för eller emot,
varje vedergällning
kan ses som ett hot.

Skräd inte på orden,
säg vad du menar,
Tycken här på jorden
oss ofta förenar.




Bunden vers (Rim) av Nils-Ivar Lindström
Läst 73 gånger och applåderad av 2 personer
Publicerad 2022-12-28 13:45



Bookmark and Share

  > Nästa text
< Föregående

Nils-Ivar Lindström