Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Hopkok

När jag skriver en dikt
är det av största vikt
att det finns ett slags hum
om ting i tid och rum
för sinnesfridens skull.

Inte direkt en bikt
men ändå något slikt
utan att vara dum,
lagom het, snarast ljum
i rimkryddad kastrull.

Om inte magnifikt
så möjligen unikt,
väl vispat till skum
och måttat tum för tum,
långt ifrån överfull.




Bunden vers (Rim) av Nils-Ivar Lindström
Läst 70 gånger och applåderad av 1 personer
Publicerad 2022-11-30 10:25



Bookmark and Share

  > Nästa text
< Föregående

Nils-Ivar Lindström