Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
Kanske kan detta flöde misstörstås om man vill utan att man ens behöver bjuda till ... Men det är inte min avsikt och definitivt ej vad jag vill ...


Oavsett hur jag mår ...

... är
inverkan och minnet
av mötet med mig
någonting som består ...

... även i sämre tider
när jag synes
förlora flertalet av
mina existentiella strider ...

Visst söker nog många
finna ett sätt 
att förtränga mig
ur sitt minne
när jag intet annat
än av mig själv har att ge
om äns det ...

Men bara för stunden
och då oftast 
för att vänta avvaktande
på att jag till mer
lovande existentiella förhållanden
ska komma att återgå ...

Ty det finns de 
vars intuition
är kalibrerad
för att känna av
skillnaden mellan
prospects på väg
mot framgång över tid
och 
sådana vars framtid
synes på väg mot sin grav ...

Ingen tröst
i sig ...

... men insikten
och medvetenheten
om att och hur
jag påverkar dem jag
möter på vägen genom livet ...

... får mig att undvika
att överskatta 
en del av de positiva omdömen
och viss promotion
som av en del till mig är givet ...

Det svåra 
är att finna ut
hur det ska gå
att undvika att underskatta
det som är mig givet
oavsett min aktuella 
existentiella situation
och hur jag faktiskt 
för stunden mår ...

Om jag misstagit mig
med avseende 
på dig som känner dig träffad
när du läser mig
hoppas jag innerligt
att du bekräftar dig tillhöra
dem som jag nämner
i den sista kategorin ...

Är du någon som ej ännu 
i verkliga livet har mött mig
och önskar pröva teorin
i praktiken ...

... så är du välkommen
att höra av dig
med ett förslag
om var, när, hur
vi skulle kunna ses
någon dag!





Övriga genrer (Drama/Dialog) av Peter Stjerngrim VIP
Läst 347 gånger och applåderad av 15 personer
Publicerad 2015-05-15 01:56



Bookmark and Share


  Carl Mikael Fäldt
Din text är som ofta är med dina texter-full av existentiella frågor kring livet i allmänhet och relationer i synnerhet!

Just denna tolkar jag på mitt sätt varefter jag känner visst vemod, kanske för att texten slår an strängar i mitt hjärta vilka har med saknad att göra!

Värdefull läsning detta!
2015-05-15
  > Nästa text
< Föregående

Peter Stjerngrim
Peter Stjerngrim VIP