Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Insikt om; Jämlikheten


Du vet;

den där maschinen som står i skåpet,

som aldrig används till något
men kostade en förmögenhet

ikväll sätter jag mig tillrätta på dymostolen,
i den vacuumsäkrade styrhytten och rattar in



en värld
av koordinater,
brusande flykt

jag glömmer rummen
108 kvadrat dammsug
plock, städ och utrens
det ständiga städandet
lämnar breddgraderna



hamnar i historien,
bakom tapeterna,
i penseldragen på
de slitna väggarna

och tänker att;
den enda person jag vill möta,
ur ett historiskt perspektiv är

mig själv



Faller;
som när något
tappar greppet
ramlar loss, ur



Det är nu du säger saker som egentligen är;
självklarheter



du charaderar,
telosar språkets
röresler, mimiker,
bygger ett univers
ovanpå mitt eget,



Jag har ingen aning om
hur du kan bedra mig.




Fri vers (Fri form) av Infinita
Läst 153 gånger och applåderad av 4 personer
Publicerad 2015-06-03 22:50



Bookmark and Share

  > Nästa text
< Föregående

Infinita
Infinita