Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
Kafka hade fått mardrömmar utöver vad ens han skulle ha kunnat föreställa sig om han levt och verkat i det samhälle vi lever i idag ...


Det ligger i byråkratins själsliga natur ...

... att av princip
inte på något sätt och vis
ta hänsyn till det pris
dess oförmåga och brist på vilja
att se, förstå och inse
hur delarna fungerar inbördes
och i samverkan med helheten ...

... får för 
de delar av mänskligheten
vilka de är satta att tjäna
i den praktiska verkligheten ...

När saker och ting blir fel
och ingenting fungerar
så som det i enlighet med
de rättigheter och skyddsmekanismer
som de berördas trygghet 
är tänkt att säkerställa av ...

... finns det ingen
någonstans i systemet
som behöver ta något ansvar
för att vare sig 
rätta till felet
eller
förebygga att någon annan
ska drabbas av problemet ...

Förutom då förstås
vår så älskade förhatliga
och välkänt berömda 
Någon Annan ...

Du som mot all förmodan
och till skillnad mot
vartendaste en
av de övriga inblandade
råkar känna till
vem denne
Någon Annan
är och hur man får kontakt
med denna existens
får gärna upplysa övriga världen
om vart, när och hur
man vänder sig 
för att åtminstone 
kunna få ta en kölapp
så att man kan börja vänta på sin tur ...




Övriga genrer (Pastisch/Hommage) av Peter Stjerngrim VIP
Läst 400 gånger och applåderad av 18 personer
Publicerad 2015-05-18 15:18



Bookmark and Share


  Notarius publicus:Sten Wiking VIP
Byråkratin har aldrig haft någon själ eller empati,byråkratin är kall.
2015-05-19

  Hanna Mari Wallin
Instämmer med P-E-H i raderna :Ett budskap som måste fram!

Mycket skickligt och skarpsynt skrivet Peter

och jag menar varje ord!
2015-05-19

  P-E-H
Den här skriker ut ett budskap som måste nå fram.

I en demokrati / diktatur MÅSTE människor ta sitt ansvar när något inte fungerar som det ska. När det blir fel i maskineriet måste reservdelar sättas dit för ingen ska drabbas av dess haveri.

Mycket bra skrivet!
2015-05-18

    ej medlem längre
Det är bra att ha Någon Annan att skylla på när ingen vill ha ansvar för något nu för tiden. Sen gör de som de vill ändå...
2015-05-18

  Hans Christian
Skicka in till DN Debatt. Som säkerligen inte vågar ta in den. Vi lever ju trots allt i en demokratur...


Rasande skickligt skriven!
2015-05-18
  > Nästa text
< Föregående

Peter Stjerngrim
Peter Stjerngrim VIP