Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
Att ha varit utsatt för orättfärdigheter - oavsett grad är ingen ursäkt för att ge sig på och straffa alla som råkar komma nära en i ens liv!


Det gör ont att bli påkörd av en bil ...

... även om man klarar sig
hyfsat fysiskt oskadd
och kan lämna platsen
med god stil ...

Men bara för
att en bil kört på dig
innebär det ej
att alla bilar
är förenade med livsfara
och borde tas ur trafik ...

Jämväl gäller för
dåliga och ibland
dysfunktionellt skadliga relationer
där den som far mest illa
för resten av sitt liv
ser det som sin rätt
och ibland plikt och skyldighet
att straffa alla potentiella personer
vars närhet skulle kunna leda till
liknande situationer 
om de fick utvecklas till verkliga relationer ...

Värt att tänka på
innan du nästa gång
bestämmer dig för att straffa någon
som intet annat än din kärlek vill få
bara för att den älskar dig så ...

... är att hur
det skulle kunna gå
till stor del avgörs av
om du själv är beredd
att ge det en chans
för att det ska kunna bli 
en god relation mellan er två ...

Om den tanken 
ej hjälper dig
att förstå
vad jag här
försöker förmå
dig till att förstå ...

... så kan du
ställa dig själv frågan
om du inte någon gång
under ditt liv
sagt och eller gjort
någonting du inom dig
vet att du ej
borde ha sagt eller gjort ...

... och att du därvid
sårat, skadat eller på annat sätt
fått en annan människa att må
mindre bra än vad din avsikt
från början en i närheten av var?

Om du nu vill ge igen
för något som du blivit utsatt för
så se till att du riktar din ilska
och hämndaktioner 
mot rätt personer ...

Inte mot dem
som ej ens var där
när du blev utsatt
för vad den än 
i ditt minne är ...




Övriga genrer (Pastisch/Hommage) av Peter Stjerngrim VIP
Läst 305 gånger och applåderad av 16 personer
Publicerad 2015-05-22 02:07



Bookmark and Share


  Minkki VIP
Egentligen skriver du om självklarheter, men självklarheter är inte alltid självklara. Det här är en text jag gärna läser på nytt. Bokmärker.
2015-05-31
  > Nästa text
< Föregående

Peter Stjerngrim
Peter Stjerngrim VIP