Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
En tanke som fick fäste i skriftad form genom en kommentar till en text jag fångades av, men då temat återkommit i olika former i olika texter jag läst väljer jag att inte uppge en specifik text ...


Tänk att kunna göra precis vad man vill ...

... utan att det finns
någon annan
man nödvändigtvis
ständigt
måste ta hänsyn till ...

Frihet
kan vara en underbar
hägring
när man ej äger den ...

Men när den sen uppnås
- oavsett om det är frivilligt eller ej ...

... växer en känsla
av en begynnande insikt inom
som man helst vill förtränga ...

Insikten om att verklig frihet
handlar om
att få ha någon
att dela den med
utan tvång och krav ...

Någon som ger en lyckorus,
som man kan
skratta och gråta
tillsammans med ...

Men framför allt
att få somna och vakna
tryggt nära tätt intill
och veta
att man får krama om
och älska med
precis när man vill ...

Och som finns där
lika nära tätt intill
när saker och ting
i övriga livet
inte är
eller
blir riktigt så
som man önskar och vill ...




Övriga genrer (Drama/Dialog) av Peter Stjerngrim VIP
Läst 179 gånger och applåderad av 13 personer
Publicerad 2015-05-22 19:35



Bookmark and Share


  Magica VIP
Fint.
2015-05-25

  Blomma-Stjärna VIP
frihet att få ge och ta, vara sig nära någon som är sig själv - fast du har ju just skrivit detta, på ett mycket fint sätt! Tack!
2015-05-24

  Lena Själsöga Keijser
frihet
en av dessa vackra gåvor vi givits
vilken tyvärr
ofta ryckts upp ur
sin
urmening
urton
2015-05-23

    ej medlem längre
Känner längtan strömma varmt genom raderna, hoppas du snart får den besvarad.
2015-05-23

  Angela Bohlin VIP
Tänkvärda rader Peter... En underbar känsla när man finner en likasinnad!
2015-05-22

  ResenärGenomLivet VIP
Att leva i frihet tillsammans med någon...det är livet...mycket fint skrivet...
2015-05-22
  > Nästa text
< Föregående

Peter Stjerngrim
Peter Stjerngrim VIP