Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
Inte speciellt populärt att i våra dagar ta till sig när allt verkar handla om att vinna ... till varje pris ...


Det handlar i längden ej om ...

... att vinna
utan så mycket mer
om insikten kring
vikten av 
hur du vinner
och var på skalan
du dig sen befinner 
när nästa vinnare
ser till att du 
från förstaplatsen försvinner ...

... om du ej 
dess förinnan 
till förstaplatsen
på någon annan lista hinner ...

Eller så
kan du välja
att sikta på
att bli riktigt bra
på vad det än är 
du tycker om 
och vet med dig
att du verkligen vill göra
såväl här och nu
som i ditt framtida liv ...

Ty om du vinner
på grund av
din kompetens
och din egen vilja
att bli nöjd med det du gör ...

... då kan ingen
ta ifrån dig din vinst
eftersom den är för dig unik ...

... och ej någonting som
blott på någon föregångares
förstaplats utgör ännu en replik ...

Att söka vinna
för vinnandets egen skull
är defakto intet annat
än som att
koka soppa på en spik ...




Övriga genrer (Drama/Dialog) av Peter Stjerngrim VIP
Läst 225 gånger och applåderad av 18 personer
Publicerad 2015-05-24 02:53



Bookmark and Share


  Blomma-Stjärna VIP
" om du vinner på din egen vilja att bli nöjd med vad du gör kan ingen ta ifrån dig din vinst eftersom den är för dig unik" klockren formula! Tack!
2015-05-25

  Margit Grell
Vinst på egna meriter är sann vinst.
2015-05-24

  Klara Ord VIP
Kloka tankar, väl formulerade.
2015-05-24

  Angela Bohlin VIP
Klockren text Peter!
2015-05-24
  > Nästa text
< Föregående

Peter Stjerngrim
Peter Stjerngrim VIP