Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
Räknar med en hel del pisk från en del håll för detta flödes förmedlade innehåll ... - Står för det fullt ut utan anledning att skämmas någonstans! Tror på fred och frihet - men också på sunt förnuft ...


Förbjud säkerhetsdörrar och andra ...

... säkerhetslösningar
som avser att förhindra
och begränsa 
möjligheterna för att 
kunna göra inbrott!

Det är ju direkt provocerande
och indirekt ett sätt
att misstänkliggöra
och misstroendeförklara oskyldiga

och få dem att må så dåligt
att de kanske känner sig tvingade
att vidta motåtgärder ...

- Låter det rimligt?

Det är ungefär lika rimligt
som att vi ska fortsätta
nedrusta vår försvarsmakt
intill den grad
att vem som så önskar 
kan inta vårt land
och beskära vår frihet
på så lite som en endaste dag ...

Det som för mig 
ter sig lite på gränsen till lustigt
om det  inte vore så
att konsekvenserna historiskt förskräcker
är att de allra mest högröstade
nedrustningsivrarna 
och neutralitetsivrarna
tenderar att tystna och ej
finnas att tillgå för vare sig
kommentar eller eventuella
beslutsansvar
när verkligheten kommer ikapp
och det som försvaret var tänkt
att skydda vårt land emot
redan är ett konkret 
och inte sällan redan fullföljt hot ...

Det är med nationer 
som med dörrarna till
våra mer privata enskilda regioner
att vi låser blott bara för ärliga tjuvar ...

... men det räcker ganska långt
och utan lås skulle försäkringsersättning
ej utgå vid inbrott i det privata ...




Övriga genrer (Pastisch/Hommage) av Peter Stjerngrim VIP
Läst 200 gånger och applåderad av 12 personer
Publicerad 2015-05-26 20:04



Bookmark and Share


    ej medlem längre
tanken jag fär när jag läst detta är:
När är man mest utsatt för risken att bli bestulen?
varför behöver ett land ett starkt försvar?
Om man ingår i en aggressiv fiendepakt är nog svaret på andra frågan.
Som alliansfritt neutralt land är man ett mindre hot. Ja kanske till och med en resurs. Så visst numer behöver vi nog lägga alla resurser vi har, på att försvara oss. Tyvärr.
2015-05-26
  > Nästa text
< Föregående

Peter Stjerngrim
Peter Stjerngrim VIP