Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
Vi lever i en tid där nästan all kritik - oavsett privat eller publik - anses kvalitativ så länge den är så negativ som möjligt ... Enligt min mening helt fel och kontraproduktivt!


En positiv inställning till livet ...

... och de
möjligheter och förutsättningar
som av livet är givet ...

... är i det närmaste
ansett vara förutsättningen
för att vi ska må bra
och lyckas nå dit vi vill ...

Det är även min övertygelse!

Men!

Utan stöd och uppmuntran
av ett fungerande socialt nätverk
och eller en och annan vän
blir det svårt att övet tid
behålla den inställningen ...

Kanske kan du och jag
lämna vårt bidrag
genom att vi 
när vi möter varandra
och eller andra
söker fokusera på
det konstruktiva
vilket gör även det negativa
till någonting som kan 
betraktas som en del
av det vi ser som det positiva ...

Då kanske vi 
kan undvika att 
ständigt söka finna fel
och vederlägga det positiva
vi ser hos varandra ...

Något som bidrar till
att det gör det så svårt
för oss att berömma
och så mycket lättare
att finna anledningar
som föder 
tankar och kommunikation
vilket syftar till att klandra ...




Övriga genrer (Pastisch/Hommage) av Peter Stjerngrim VIP
Läst 294 gånger och applåderad av 20 personer
Publicerad 2015-05-26 21:52



Bookmark and Share


  Margit Grell
Det är så rätt!...
2015-05-30

    ej medlem längre
Så enkla ord med rätt mening...

Tack för starkt tänkvärd läsning.
2015-05-29

  Magica VIP
Mycket tänkvärd!
2015-05-27
  > Nästa text
< Föregående

Peter Stjerngrim
Peter Stjerngrim VIP