Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Rån - egenmäktigt förfarande...?

 

 

Vad ska man tro om rättsväsendet?

Senast nu i Strömslund, så har en man blivit attackerad och "rånad" eller var det egenmäktig förfarande?

Enligt domstolen, så kunde man inte fastslå. Hur mycket pengar, som fanns i mannens plånbok. Och då ansåg inte rätten, att de åtalade kunde fällas för rån. Istället blev det egenmäktig förfarande, vilket rätten tog ställning till.

Vidunderligt? Gärningsmännen kunde heller inte veta, i förväg hur mycket offret hade i sin plånbok.

Därför blev gärningsmännen rannsakade för egenmäktigt förfarande. Bara för att de, som angrep mannen, på alla sätt och vis. Påstod att mannen skulle ha varit dem skyldiga pengar.  Då borde det i laga ordning. Det de utsatte för mannen. Kallas för rån och inget annat, även om mannen skulle ha varit skyldig pengar, till gärningsmännen.

 

Informationen om händelsen har jag fått från;

http://ttela.se/nyheter/trollhattan/1.4014040-trio-far-fangelse-for-overfall-utanfor-butik

 

Ifall "egenmäktig förfarande" har lägre straffvärde gentemot rån. Då blir en så klart förbannad, för att gärningsmännen slipper undan.

Fast i sig kan en förstå, att det har blivit på detta viset. För poliserna har väl inga befogenheter, mot riktigt kriminella. Eller också vill polisen och rättsväsendet sopa undan problematiken. Och på så sätt slippa ta ansvar. Samtidigt som vi hederliga (vet inte ifall offret, i reportaget, var hederlig) förväntas anpassa oss, in i ett samhälle av laglöshet.

Förra året gick jag till polisen och ville ställa upp, som vittne, i ett misshandelsfall. Dock ville inte polisen lyssna på mitt vittnesmål. Kanske berodde det på, att jag som ensam kvinna inte ansågs trovärdig.

Så vart är vi på väg?

Vad händer med oss vanlig, ifall vi blir angripna? Måste vi gadda oss samman, för att försvara oss - och det med vapen i hand.

Idag upptäckte jag nere i källaren. Att det finns de som använder källaren, för sina egna behov. Fast de inte bor i huset. Fråga sedan varför en känner sig mörkrädd.

Folk tar för sig, till och med då det gäller i lagar. Rättsväsendet står handfallen och vi vanliga förväntas gömma oss.

Så fråga sedan varför en känner sig malplacerad i samhället.

 




Övriga genrer (Pastisch/Hommage) av Flicis VIP
Läst 260 gånger och applåderad av 2 personer
Publicerad 2015-05-29 16:29



Bookmark and Share

  > Nästa text
< Föregående

Flicis
Flicis VIP