Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
Ett litet skrap på ytan vad avser hur jag ser på det här ...


Det ej alltid så självklart självklara ...

... är någonting
vi ej bestämt kan
fördöma eller försvara ...

Självklarheter är för många
sådant som de själva vet vad det är
och vet hur det fungerar ...

Men för de allra flesta
är det inte så självklart
innan
de blivit medvetna om det
och inser vad det handlar om ...

Ett första steg
mot att förstå
hur det fungerar och varför ...

Men allt är ju lätt när man väl kan det!

Men ibland
blir vissa självklarheter
så självklara
att vi slutar prata om dem
och än mindre tänka på dem ...

Med tiden glömmer vi
innebörden i dessa självklarheter
och förskjuter dem
till kategorin klyschor ...

Har nog alltid
haft en svaghet för klyschor
just därför
och medvetet omedvetet
fallit för frestelsen lite då och då
att söka fylla dem
med nyuppväckt
innebörd och mening igen ...




Övriga genrer (Pastisch/Hommage) av Peter Stjerngrim VIP
Läst 188 gånger och applåderad av 13 personer
Publicerad 2015-05-31 23:20



Bookmark and Share


  Ingrid Trolle
Tänkvärt
2015-06-02

  Blomma-Stjärna VIP
just så - vad kan vi annat än att tacka och lova
om vi förmår återupptäcka livet - låt oss leva så
som nyss uppväckta!
2015-06-01
  > Nästa text
< Föregående

Peter Stjerngrim
Peter Stjerngrim VIP