Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

All världens barndomars ljus

 

helt nära existerar andra dimensioner
vi vet så lite om dem

vi trycker in dem i samma gjutformar vi själva anpassats till
och tvingar på dem en värld de aldrig bett om
vi tuktar små själar med sekatör och hämmar små kroppar
vi tror det är bäst så

men
tänk om alla osedda ohörda barndomar kunde öppnas som musslor
och alla pärlor av ljus strömmade ut därifrån
tänk om vår värld kunde belysas av barndomsmirakel 
lika nya och outforskade
friska som droppen i daggkåpan om morgonen
 
om detta ljus kunde tränga in i våra grå vuxenögon
genomsyra vårt trötta gammelförnuft
och ställa världen ny och förunderlig inför vår syn

hur annorlunda kunde det inte bli




Fri vers av Måna N. Berger
Läst 329 gånger och applåderad av 4 personer
Publicerad 2015-06-06 23:42



Bookmark and Share


  walborg
Associerar till Jesu ord om att ta emot himmelriket som ett barn ...
2015-06-07

  Magdalena Eriksson VIP
Som violinen ... du skriver innerligt

Hårda hårda mussla
tiden är knapp
Men
ännu
knäpper även jag på en sträng av skräp av finaste ljus.

2015-06-07

    Tea Alex
Fantastiskt fin! Fastnade särskilt för de här raderna.

"tänk om alla osedda ohörda barndomar kunde öppnas som musslor"
2015-06-07
  > Nästa text
< Föregående

Måna N. Berger
Måna N. Berger