Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Sommarens gyllene pokal - Skolavslutningsdikt 2015

När lektionerna blir alltför långa
Och läxmapparna så trånga

När helgen bara försvinner i hast
Då är det väl dags för en riktigt lååång rast

En rast i sång och dans
Med sand mellan tårna och blomsterkrans

Nu är sommaren här
En tid att verkligen bara hålla kär

Låt inte höstens vindar störa
Det finns så mycket bättre att göra

Kom, låt oss bryta upp från denna sal
Ta emot sommarens gyllene pokal

Fylld till kanterna med sommarglädje och sol
Nu är vi allt too cool for school!




Bunden vers (Rim) av GG
Läst 1378 gånger och applåderad av 11 personer
Publicerad 2015-06-07 10:42



Bookmark and Share


  Marita Ohlquist VIP
Bra förmedlat!
Får mig att tänka på jobb och efterlängtad semester.
2015-06-07

    ej medlem längre
Underbart när sommaren kommer med frihet från alla måsten...
Fint diktat!
2015-06-07

  ResenärGenomLivet VIP
Det kan kännas likadant när semestern börjar...underbart med ledighet när man kan tänka på sej själv...
2015-06-07

    ej medlem längre
Gillar denna mycket!
Sommarglädje och tid för vila :)
2015-06-07
  > Nästa text
< Föregående

GG