Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Hymn of the Eve (P.Näver)

~*~

Let me stretch the wings of prayer;
high are the heavens above this night
Peace is soaring across the earth,
whispering around every dwelling site

Beyond the forests, beyond the mountains,
up against the night skies it can be heard
as a still and quiet swish of the wings,
as from longing upwards stirs

In Bethany, as the evening brings
the roses' and the black thorn's fragrance,
this eve I want to quietly meet
the timberman's prominent son

Deeply I long to bend my head
before your high Majesty,
not in fear and awe but in love,
I want to listen to your steps holy

Master! I can see you appearing
ineffably you are both rich and fair;
let me touch your holy mantle
with my heart's quiet prayer

 

 

Aftonpsalm

Låt mig spänna bönens vinge;
himlen är så hög ikväll.
Friden svävar över jorden,
viskande vid varje tjäll.

Bortom skogen, bortom bergen,
upp mot aftonskyn det hörs
som ett stilla sus av vingar,
som av längtan uppåt förs.

I Betania, när kvällen
bringar doft från ros och slån,
vill i afton tyst jag möta
timmermannens store son.

Djupt jag böja vill min panna
för ditt höga majestät,
ej i bävan men i kärlek,
vill jag lyss till dina fjät.

Mästare! Jag ser dig komma
outsägligt rik och skön;
låt mig röra vid din mantel
med mitt hjärtas tysta bön.

 

(Pälle Näver 1897-1986)

L Patrik W Johansson english version 7 Jun 2015

 

Dikter av Pälle Näver:

http://stenberga.nu/Society.aspx?societyId=7&pagesId=36

Dikterna översatta till engelska:

http://stenberga.nu/Society.aspx?societyId=7&pagesId=115

Pälle Näver sällskapet där det omnämns:

https://sv-se.facebook.com/pages/Pälle-Näver-Sällskapet/786506191363055




Övriga genrer (Översättning) av L Patrik W Johansson VIP
Läst 769 gånger och applåderad av 11 personer
Publicerad 2015-06-07 22:51



Bookmark and Share


  ResenärGenomLivet VIP
Underbart vacker är denna aftonpsalm...mycket fin översättning...
2015-06-10

  Eva Helene VIP
Fint detta!
2015-06-09

    ej medlem längre
Mycket vackert!
2015-06-08

    ej medlem längre
Fint översatt!
2015-06-08

  Yrre VIP
Underbar, både på svenska och engelska!
2015-06-08
  > Nästa text
< Föregående

L Patrik W Johansson
L Patrik W Johansson VIP