Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Det jag aldrig sa till Martina

Som flickan jag alltid drömmer om,
vi är på fester och hon dansar vackrare än andra
Jag blir fullare och fullare och helt plötsligt är jag ensam kvar på dansgolvet och hon är försvunnen
Sen kommer ett telefonsamtal timmar senare om att hon sitter på en station på väg bort, och att hon ska höra av sig, men gör aldrig det igen
Rycker ner molnen från himlen för att människor inte ska se mig

Om nätterna är du i min hjärna
Kom du på att vi är såna som inte kan andas ihop?
Uppgivelsens cigarett i min hand,
händer mot min panna och drar genom mitt hår i nervositet

Det kryper så hårt i benen på mig nu,
skakar dem orytmiskt mot stolsben
Vid ett bord där jag lägger strategier,
och du glömde bort att drömma om oss?
Varför hålla händer om vi bara tänker släppa dem?

Och inget verkar ha nån verkan,
inga skrik, inga gnyn
Du är så tyst mot mig
tiger ihjäl mig som bara kärlek kan göra
Det här året har bara lämnat efter sig tid
Och inget mer

Jag känner mig så blind utan din hand
Och om nätterna, vid stjärnorna,
hör jag fortfarande när vi viskar
Jag gav dig nyckeln till slutet på min tystnad
Pillar på sårskorpan med ditt namn i hjärtat
Kommer aldrig förstå varför du tog farväl på ditt sätt
Men mitt hjärta har sparat hjärtslag till dig,
varje gång jag lyssnat på Vera Lynn




Fri vers av Jim Friberg VIP
Läst 266 gånger och applåderad av 12 personer
Publicerad 2015-07-14 20:18



Bookmark and Share


  Hanna Mari Wallin
Jag känner mig så blind utan din hand
Och om nätterna, vid stjärnorna,
hör jag fortfarande när vi viskar

ord som berör

Tack.
2015-07-16

  Popangelov VIP
Rått och romantiskt, jag kan känna höstvindarna i denna vackra text..
2015-07-15

    ej medlem längre
Älskar meningen "jag gav dig nyckeln till slutet på min tystnad".
2015-07-15

  KattenKin VIP
Fantastiskt vilka vackra rader, och näst sista versen med hela sitt slut, säger bara wow - denna måste jag spara!
2015-07-15

  Magica VIP
Berörande.
2015-07-15
  > Nästa text
< Föregående

Jim Friberg VIP