Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
Bild Google


Du står kvar

 

 

Jag har promenerat många mil i  mitt liv och visst är det konstigt. Jag upptäckte nyligen att jag går i cirklar, tror att jag är på väg någonstans, men kommer alltid tillbaka på samma plats! När ska man lära sig, att lyckan kan finnas där någonstans, att man någon gång måste lära sig att ta emot...

 

Det händer att jag blir älskad för den jag är och jag är tacksam, jag är ingen ängel, ingen snäll och pretentiös kvinna. Ibland vänder jag ryggen, gråtandes...men jag går...för det är så jag har lärt mig. När kärleken äntligen kommer, när någon håller om mig hårt, när någon lägger sig på knä och ber om min hand. Det är då jag går. För kärlek vad är det!

 

 Men med dig så verkar cirkeln vara bruten, jag försöker omedvetet få dig att gå, men du ger dig inte. Jag talar om för dig att jag inte är för dig, närma dig inte mig, håll inte om mig, till slut så kommer jag att såra dig, kväva dig, göra dig olycklig, men du, du bara ler...

 

Jag har mitt huvud i ditt knä, dina fingrar rör vid mina läppar, vid mina kinder och du säger att ditt hjärta är mitt och du ger mig alla kärleksförklaringar som finns och du säger om och om igen, "Jag ska visa dig vad äkta kärlek är, du vet att jag stannar"... och just då inser jag att cirkeln är bruten.

 

Mina ögon sluts för natten och i mina drömmar färdas jag på bomullslakan som tar mig till rosendalar med förgätmigej och nektar. Skimmer av ömhet faller över mitt ansikte, lyckan värmer min vilsna själ. Det är då jag vaknar av dina händer runt min nakna hud och där i mörkret hör jag dig viska, "Jag älskar dig"...

 

 

 

 

 

 

 

 




Fri vers av genni VIP
Läst 349 gånger och applåderad av 20 personer
Publicerad 2015-06-16 00:11



Bookmark and Share


  anits VIP
Underbart skaldat om att äntligen våga ta emot kärlek och låta den stanna kvar..1
2015-06-16

    Birgersdotter VIP
Underbart välskriven och fin text-när "jaget" vågar älska och känna ..tillslut.
2015-06-16

  Lärling
Skönt att det finns människor som "stannar kvar" trots allt. Vackert skrivet.
2015-06-16

  Lars Hedlin
Mycket mycket bra skriftat!
2015-06-16

    ej medlem längre
En text om omtänksamhet och värme mitt i utsatthet.
Mycket vackert skrivet. Tycker om.
2015-06-16

  erkki
Ett kapitel i ett människoliv, som nog många erfarit. Vad är man värd, när det gäller? Du formulerar det så det känns som poesi! Vackert, stämningsfullt! Ändå är det sakligt. Beundransvärt!
2015-06-16

  Chawa VIP
Som om hela självet skriker "jag är inte värd kärlek" och ändå är det det enda att längta efter - och att få ge...
Den som står kvar bär det efterlängtade varma trygga.

Mycket känslosamt att läsa!

2015-06-16

  Bo Himmelsbåge
Fin o öm Kärleksförklaring...
efter att äntligen vågat ta emot Kärleken...

Vacker o berörande poesi!
2015-06-16
  > Nästa text
< Föregående

genni
genni VIP