Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 


Tändstickor med fuktigt plån fattar inte eld


På en av kärlekens ogräsbevuxna förbuskade stigar möter ett minne upp
jag minns benstyrka och bergets sega motstånd
och jag minns elden 
 
att jag kunde göra upp en eld på berget och tänka att han skulle se röken
och komma till mig där

att jag en gång har varit så säker på
att där jag gör upp eld är mitt läger
där bor jag tillfälligtvis
dit hade han varit välkommen 
- att jag varit så ung

så fri att jag ingenting ägde inte ens vett och sans
han skulle ha sagt att jag var galen

turligt nog kom han inte
så minnet vandrar fortfarande fritt i gräset och bär tändstickor
i sina tomma fickor




Fri vers av Måna N. Berger
Läst 288 gånger och applåderad av 3 personer
Publicerad 2015-06-18 01:00



Bookmark and Share


  Elaine.S VIP
Nu har jag läst den här ett par gånger och jag gillar den. Jag gillar tonen, ordvalen och handlingen för den slår an en ton som väcker något i mig. Det handlar om ungdom och lust och längtan för mig när jag läser. Man är där man är i livet p.g.a val man gjort och kanske kunde livet sett olika ut. Jag gillar alldeles speciellt sista delen. Dina ord talar till mig och det gillas:)
2015-06-18

  walborg
Många bottnar i en tänkvärd text
2015-06-18
  > Nästa text
< Föregående

Måna N. Berger
Måna N. Berger