Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Projekt projektioner


Min kropp den skyller från sig
vägrar äga smärta
minsta tecken på en oförätt
gör skammen min reträtt

Om det så är ångest eller huvudvärk
vägrar kroppen min stå ut
den säger: snälla finn en syndabock
så att jag kan låtsas vara stark

Det finns nämligen en plats här inne
som aldrig kan försvinna
föräldrar förebilder minnen
konturer av en eld som brinner

Jag tycker om att skåda inåt
men inte när det väller utåt
då känns det som att dyka
att luften snart tar slut

Ibland jag står på tå
i hopp om att förstå
hur världen i oss mår
men snart krampar mina lår

Jag letar mörker med en lykta
försöker se genom en spegel
lyfter mig i håret
försöker avsiktligt tappa kontrollen

Varför tror jag vägen äger riktning
oberoende av vilket håll jag åker
hur kan jag låtit bli att märka
att inget papper saknar baksida
att den som väljer noggrannhet
ofta mister hastighet
att den som väljer ett ryck på axeln
ofta missar djup och möten
den som väljer gör ett val
intet berg har endast nedåtsluttning

Har du hört om det mytologiska myntet
som inte gick att vända på
om personen som vigde sitt liv åt att lyckas
och vid dödsögonblicket fick in en nagel
men fann budskapet: att vara vänlig vänd tillbaka







Fri vers av barfotafantomen
Läst 174 gånger och applåderad av 1 personer
Publicerad 2015-07-01 15:27



Bookmark and Share

  > Nästa text
< Föregående

barfotafantomen
barfotafantomen