Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

jag är en krigare

när jag har det svårt eller har motgång på motgång
då jag går in i vägg efter vägg och skallar hårt igenom

tills man inte orkar längre och faller i hopp i gråt det
börjar med några få till bakahållna tårar , sedan

exploderar man desperat hysterisk vägrande tills
det blir omöjligt att hålla till baka , gråten kommer

i från botten av djupet då sedan många år av förträngda
minnen och känslor av saker man inte vill minnas

av saker som hände eller aldrig borde ha hänt som jag
inte ville eller aldrig förstog jag sköt bort alla som ville

skänka mej tröst , endast för att jag ville gråta ut när nu
tårar äntligen har börjat falla från minna ökens speglar

som innan var svidande torra , jag brukar säja det är ingen
fara jag är en krigare jag kommer till baka , men just nu vill

jag vara i fred och gråta för att bli starkare , jag behöver
rannsaka mej skälv innan jag går vidare , jag behöver se saker

som dom är var och ska bli lugn och sansad jag är en krigare
med det menar jag inte någon som försvarar sitt land eller tro

med krigare menar jag att kämpa för mitt liv tills det inte längre
finns något hopp då ska jag kämpa för mitt liv tills jag inte rör

mej längre ända tills jag hör mitt hjärtas sista slag tystna med
mitt andetag , att vara en krigare är alla på sin plan på sin egen

nivå det kan vara att övervinna en rädsla eller möta någon person
full av vrede hat frustration som provocerar till yttersta gränsen men

man går lugnt därifrån full av förståelse att han inte mår bra eller är
ledsen på fel väg för jag är en krigare som slåss för mej skälv för rätt

sak på rätt sätt nu i dag det är min nya väg mot framtiden




Fri vers av den nakna poeten
Läst 185 gånger och applåderad av 3 personer
Publicerad 2015-06-22 20:13



Bookmark and Share


  Trädskugga
Smärtsamt naken text,
som vidgar perspektivet
från överlevare till krigare.

Ett träningspass för själen! :)
2015-06-23
  > Nästa text
< Föregående

den nakna poeten
den nakna poeten