Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

In i kvällen igen

Jag lutar min cykel mot sommaren,
och lyssnar så sakta jag bara
kan på skogen; på det som hörs,
och på det som inte hörs.

Sommarskymningen susar lite sorgset,
men jag känner ändå en större frid
än jag gjort på mycket länge.

Avlägsna skratt hörs någonstans
ifrån, och musiken får mig att
sluta ögonen. Det är vinden som
spelar och det är bäcken som
sjunger, medan hon letar sig
ut från dungen och fortsätter
sin sång, rakt över ängen.

Plötsligt minns jag någonting
jag aldrig glömt, och jag tar
ett steg åt motsatt håll, in
i kvällen igen. Det enda som
jag egentligen önskade, var
ännu en sommar att andas in.




Fri vers av Persson
Läst 212 gånger
Publicerad 2006-04-18 10:57



Bookmark and Share


  Yvonne Vigstrand
Finns det något vackrare ärn att höra det som inte hörs......lyssna!
Helt enkelt underbar!
Kram Yvonne
2006-04-18

  Sebastian Lönnlöv (sidhe)
Jag gillar hur jaget lyssnar på det som inte hörs, och minns någonting som h_n aldrig hört. Sådana där små omöjligheter, något litet som upphäver logiken och naturlagarna - sådant behövs i en dikt. Och jag gillar din naturskildring, ditt slut. Ska jag peta litet så kan radbrytningen ifrågasättas - den känns inte helt "naturlig" och självklar.
2006-04-18
  > Nästa text
< Föregående

Persson