Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 


Det ännu otänkta gör sig påmint ibland

Långsamt driver jag iväg

denna tid är inte min

jag lyssnar till inre röster och signaler till uppbrott jag lyssnar till maningar från en tid och ett landskap som ännu inte är

som kanske ska komma
om inte
var det ändå någon som hörde 

jag kan inte förklara vad det är som drar och rycker mig i ärmen
manar mig att gå iväg
att stå vid sidan om och invänta
jag saknar rätta orden för det ännu inte tänkta

kanske är jag släkt med elefanterna som förutsåg tsunamin (fast de inget kunde säga)
kanske är jag släkt med någon liten sten på berget dit de flydde
jag kan inte säga 
men denna tid är inte min och långsamt driver jag iväg från den




Fri vers av Måna N. Berger
Läst 346 gånger och applåderad av 4 personer
Publicerad 2015-06-24 12:16



Bookmark and Share


  Magdalena Eriksson VIP
Å du är vardagens mäktiga näktergal och gråterska...alla osagda sanningar och lögners kammare.
Fint skrivet fick något som starkt uppmanar mig att ta vara på min tid.
2015-06-24
  > Nästa text
< Föregående

Måna N. Berger
Måna N. Berger