Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 


(c) Foto: Minkki Huldén Några minnesglimtar ur mitt liv. Hangö idag kan vara annorlunda - men minnena står klara, Hangö som det var. Då.


Hangö - besjungen sommarstad, men vinter-?

Hangö är så mycket mer än Mannerheim, jordgubbstårta och Georg Malmsténs vals.

Hangö är långa sandstränder, dekorativa badhytter, tennis och Regatta,

Hangö är det snickarglada pensionatet Tellina med sitt dekorativa blå mumintorn

Hangö är Talatta, pensionatet med Verandan på andra sidan Appelgrensvägen.

Hangö är Hagaparken med bron över näckrosdammen och Tullstranden

Hangö är sommaruni med sin mångfald av kurser och stöttande studiegemenskap

Hangö är den populära badhusorten för ryssar under storfurstendömets tider

Hangö är den lilla ortodoxa kyrkan helgad åt furst Vladimir och Maria Magdalena

Hangö är vattenvigningen och välsignelsen av Östersjön vid tempelfesten

Hangö är Regattan med sin svans, tennis- och teaterdagar, östra och västra hamnen

Hangö är stekta hönslår kryddade med dragonört

Hangö är hamnen som byggdes på farfars tid

Hangö är olika för var och en som bor i eller gästar staden, därmed obeskrivligt

Hangö är sommar, sommar, sommar... men  vinter?

Hangö är tristess och dåligt väder

om du inte är rustad i tålmodiga kläder

 

 

 2015-06-25

 

 

 




Övriga genrer (Essä/Recension) av Minkki VIP
Läst 336 gånger och applåderad av 8 personer
Publicerad 2015-09-05 13:13



Bookmark and Share


  walborg
Tack för sommarhangö som jag minns ... visst är det Hangö som Irmelin Sandman Lilius skriver om?
2015-09-14

  erkki
Så skönt det är att lyfta fram det fina från förr. Särskilt från ens rötter.
2015-09-05

  M M Mannheim VIP
Du glömde De fyra vindarnas hus längst ute på udden! Men det var väl det du tänkte på med tårtan och Mannerheim. En härlig plats, Hangö och hela landskapet Nyland. Kiva!
2015-09-05

  Heikki Hellman
Alla dina konstateranden och påståenden är sanna. Min svärfars barndoms hemstad, där hans pappa var kyrkoherde senare domprost i Borgå. Tycker om Hangö och dess på stormiga höstar fritt böljande Östersjön.
2015-09-05
  > Nästa text
< Föregående

Minkki
Minkki VIP