Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Ångest eller odödlig

Ångest över att detta är livet
Dagar som går
tid som försvinner
händelser som aldrig kommer igen
och minnen som är så fina att jag glömmer att skapa nya
Ångest över att jag inte lever tillräckligt
oroar mig över situationer som aldrig inträffar
och målar upp fantasier för att jag lättare
ska kunna hantera verkligheten
Hatar mig själv för att jag analyserar
äcklas av att jag är fast
i samma jävla hamsterhjul
och inte har mod till att ta mig ur
och i allt detta är jag så orolig över
att jag inte lever tillräckligt
att jag glömmer att leva

Men jag vill vara fri
fri utan oro
fri utan ångest
odödlig
utan dessa brutna vingar
Tro på att vad som än händer
så finns det ingenstans där vägen tar slut
och utan aning om vad framtiden bär med sig
kunna acceptera det
släppa kontrollen
och bara vara
”Det finns ingen bättre tid än nu”
En själ som inte vet var den ska
men som alltid vet att den inte är vilse.




Fri vers av josefines
Läst 565 gånger och applåderad av 41 personer
Publicerad 2015-06-27 12:07



Bookmark and Share


    AmandaB
De sista två raderna gick rakt in i hjärtat på mig. Relaterar i känslan du skapat - älskar den!
2015-09-12

    ej medlem längre
Så himla bra skrivet , stark innerligt och äkta.
2015-07-07

  S.A.I. Steve Lando VIP
må dessa bojor dig släppas, friheten genomlevas!

väl beskrivet
2015-07-05

  Ananas
Så bra och starkt skrivet! Känner mycket igen mig, särskilt i tankarna om att inte leva tillräckligt.
2015-07-01

  Åsa Njunjes
Blir påmind om mitt eget inre motstånd. när jag någonstans mitt i texten drabbas av insikten om att allt ju ÄR som det ÄR även om jag gör motstånd och att det endast är från acceptansen i just den punkten jag kan ta ett första steg i den riktning dit jag vill.
2015-06-29

  Skimmerfjäril
Tankar man tänker då och då:)
2015-06-28

  Tessii
Ja den känns, känner igen mig i den ;)
Bra, tack för orden
2015-06-28

  Sunlight
Väl skildrat
om oro och ångest
som mynnar i ett svar:

"Tro på att vad som än händer
så finns det ingenstans där vägen tar slut "

”Det finns ingen bättre tid än nu”


Ja, att stanna upp för ett ögonblick,
närvarons mysteriösa möjligheter

att stanna upp ett ögonblick, stilla... gör blicken klar

våga tro...


2015-06-27

  Nannie
väldans bra denna, känner av känslan exakt
2015-06-27
  > Nästa text
< Föregående

josefines