Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Vad ska mitt hjärta slå för

dina linjer
ansiktet
ögon så intelligenta
men som bär
på något så mörkt

säg mig
vad har du varit med om
varför är du så tyst
vad har du blivit utsatt för

du kollar tillbaka
men säger inget
vad vet du
som inte jag vet

stämmer dina ord
och varför hittar jag bara det motsatta
ska jag verkligen lita på någon
som inte kan försvara sig

jag vill förstå
veta vad du vet
se vad du har sett

vem är du?

hur ska jag kunna förstå mig själv
när jag inte kan förstå dig

vart ska mina fotsteg vandra
när jag inte vet vart du har gått

och vad ska mitt hjärta slå för
när jag inte ens vet
om ditt har brunnit

men jag tänker hålla kvar vid minnet
det jag hade från början
när jag sitter i ditt knä
och du kliar mig på ryggen

när du kom och hämtade mig på skolan
och jag skröt för jag visste
att bara jag var lycklig nog
att ha en plats i ditt liv

och kanske vill jag inte ens veta
vad du har tvingats vara med om
och kanske är det tur
att jag var för liten för att förstå

kanske hade det gjort för ont
om jag idag
hade varit tvungen
att bära på din sanning.




Fri vers av josefines
Läst 444 gånger och applåderad av 26 personer
Publicerad 2015-11-10 21:37



Bookmark and Share


  in effigie VIP
Ljuvlig....Orden lyser av poetisk skönhet...
2016-01-12

  soligajag_1 VIP
Så vacker dikt om att känna glädje,
lycklig att få vara denna flicka som hämtades i skolan. Njuta av denna stund.
Håll kvar det fina i minnet!!
2015-12-06

  aol
Så fin dikt
2015-12-02

  Amari
Tycker om texten. Känner längtan som finns, och kärleken.
2015-11-14

  Sebastian A.K Hagman Sundström Lejonsjäl
mycket bra dikt =)
2015-11-13

  Den lilla tänkande
man blev nyfiken på vad som kan ha hänt
2015-11-10
  > Nästa text
< Föregående

josefines