Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Kommer du ihåg

kommer du ihåg vad du drömde varje jul
när du kollade upp mot himlen
och släppte iväg den bön
som du så länge hade förvarat
och som dina små fingrar
krampaktigt hade kramat

kommer du ihåg att du aldrig kunde somna den natten
och att du låg vaken och räknade sekunderna
medan morgondagen fortsatte att gry

kommer du ihåg dofterna du slogs av
när du försiktigt öppnade sovrumsdörren
och kikade ut genom ljusspringan
som om du inte riktigt var beredd
att vandra in i det vackra än
utan först på håll ville njuta lite

kommer du ihåg när du blundade
och hörde musiken
musiken som likt en fjäder
virvlade sig fram
dansade runt dig
innan den träffade dig
rakt i hjärtat

kommer du ihåg leendena som mötte dig i hallen
och kärleken som överrumplande svepte in dig
i det mjukaste moln du kan tänka
och där inget någonsin kunde skada dig

jag bara undrar
om du kommer ihåg
hur det kändes
att ha en själ som inte frös
ett hjärta som bultade kärlek
och ett hopp
likt en ljuslåga
som var så orubblig
att den aldrig någonsin
gick att blåsa ut.




Fri vers av josefines
Läst 488 gånger och applåderad av 39 personer
Publicerad 2015-12-02 14:34



Bookmark and Share


  Ess VIP
wow <3
2016-01-10

  Svart svan
Vacker text som träffar rakt in i minnenas centrum... det var länge sen jag mindes denna känslan av ett litet varmt ljus i springan från en dörr...
2016-01-07

  WyS VIP
Fint beskrivet om längtan och kärlek!
2015-12-08

  Johan Strömstedt
Att reducera skapar mer kraft och läsare.
En härlig text som borde kunna minskas avseende ord.
2015-12-06

  mare VIP
Mycket fin text
dina ord flödar fram!
2015-12-06

  soligajag_1 VIP
Sån Vacker poesi om denna ljuva högtid -Julen.
Tyvärr är den plågsam för många. Minnen som man begravt i kistan kommer upp igen.
Läser ändock din dikt om och om igen!
Så fint ska det vara!!
2015-12-06

  Larz Gustafsson VIP
Visst minns jag, men jag tar ändå avstånd från julen.
2015-12-03
  > Nästa text
< Föregående

josefines