Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Hjältemodigt erövrat eller hjälplöst släpats

Precis där man inte längre vet
var havet tar slut
och himlen tar vid
just där har våra fotsteg gjort avtryck.
Där har vi hjältemodigt erövrat det vackra livet
fångat stjärnor med bara händerna
och älskat utan rädsla.
Inte visste vi då
att det fanns en annan plats
inte allt för långt bort.
Där vissa bara är och snuddar med tån
medan andra hjälplöst släpats in och aldrig tagit sig ut.
Det är en plats där benen inte längre bär
och där mörkret äter sig genom själ och hjärta
tyst, så tyst
En plats där eldflugor inte längre lyser
och där skadade vingar aldrig kan lagas.




Fri vers av josefines
Läst 340 gånger och applåderad av 15 personer
Publicerad 2015-08-04 18:11



Bookmark and Share


    AmandaB
Fantastiskt språk!
2015-09-12

  Alexander Gustafsson
fin text
jag menar verkligen det!
2015-08-04
  > Nästa text
< Föregående

josefines