Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Men du var Daphne

Du trodde du var Welma
men du var Daphne

Pressade för stora glasögon över näsryggen
och lekte uppslagsbok
problemlösare
alla rätta svaren
stjärna i kanten

Alltid Robin
aldrig Batman
höjde rösten bara i sista minuten
om det inte vore för dig
för dig
för dig

För i helvete för dig
Du är rött hår på insidan
korta kjolar som blir kortare när du dansar
närmare och närmare

Du öppnar munnen och skrattar nu
är ingen gående miniräknare
du har alla siffror i huvudet
och klockan räknar ner
i din takt

Basen ekar under klackskorna
det är svårt att fly från monstren
men du skrattar faran i ansiktet
sitter fast i nätet
för ibland måste man få bli räddad

Det är inget fel på dig för att du är älskad
Du behöver ingen
men det är okej att vilja ha någon
ändå

Du trodde du var Welma
men du var Daphne
kysser läppavtryck mot spegeln
och går




Fri vers av Caro
Läst 209 gånger och applåderad av 6 personer
Publicerad 2015-06-29 02:09



Bookmark and Share


  Trädskugga
Fin dikt om att var stark och sårbar på samma gång. Bra balansgång mellan form och budskap. :)
2015-06-29
  > Nästa text
< Föregående

Caro
Caro