Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Kärleken är ett som kärnkraftverk!


Kärleken är ett som kärnkraftverk,

som haft en härdsmälta i Japan.

Som efter en tsunami.

Och flodvågor som vi klarade oss ifrån i Khao Lak.

(Och jag vet att det är en taskig titel på en dikt,
där jag deklarerar min kärlek till min fru,
på hennes födelsedag!)

Men jag är dock ändå tillräckligt bildad för att förstå,
skillnaden mellan fission och fusion.

Kärnfusion är den process då atomkärnor smälter samman,
och bildar större och tyngre kärnor.

Kärnfission är då det motsatta,
alltså när atomkärnor klyvs.

Och jag har läst fysikens lagar.

Och jag vet så tydligt.

Att vissa av dessa processer,
har haft mycket obehagliga konsekvenser,
för mänskligheten.

Och,

Jag vet!

Att kärlekens lagar kan du inte hitta,

i en bok om atomer


Och när jag ligger bredvid min älskade Fru.

Och ligger tätt intill hennes varma kropp,

och hennes gudabenånade hud.

Då förstår jag att det bara är fusion det handlar om.

Den vackra känslan.

Av att vi har smält ihop tillsammans.

Måste vara.

helt unikt!

Helt enkelt.

En äkta fusion!




Fri vers av Tommy Vähä-Rainio VIP
Läst 166 gånger och applåderad av 1 personer
Publicerad 2015-07-05 20:24



Bookmark and Share

  > Nästa text
< Föregående

Tommy Vähä-Rainio
Tommy Vähä-Rainio VIP