Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Förälskad

Känslan när man får fysiskt ont
av att vara ifrån varandra
när man ler utan anledning
blir knäsvag av blotta tanken

När ett vanligt hej då känns oöverstigligt
ett avslutat samtal
en förbrukad kram
ger värk i hjärtat
en smärta i bröstet

När nätter åtskilt
aldrig vill ta slut
När nätter tillsammans
är för korta
När man väljer bort sömnen
för att inte missa en sekund

Känslan när
man är kär
är irrationell
konsumerande
plågsam

och alldeles
alldeles
underbar

sägs det

 




Fri vers av Hélène
Läst 273 gånger och applåderad av 11 personer
Publicerad 2015-07-07 10:14



Bookmark and Share


  Den lilla tänkande
Sista ordet gjorde hela dikten
2015-07-09

    J. Herward
Så det här är alltså vad människor kallar för första döden. Och vad hjältar och hjältinnor har offrat sina liv för i historien.

'When life as you know it ends' - Gerry ur Cecelia Aherns P.S. I Love You.

Slutet lämnar inga garantier i denna fria vers, en känsla av osäkerhet lurar i förgrunden. För som du beskriver är den inte enbart rosaskimrande.

Jag gillar den här texten, starkt.
2015-07-09

  Lars Hedlin
Du beskriver det mcyket bra tycker jag!
2015-07-07

  Ronny Berk
den känslan så väl beskriven, ja !
2015-07-07
  > Nästa text
< Föregående

Hélène
Hélène

Mina favoriter
Döde dandyn