Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
Tror på att olikheter berikar i såväl stort som smått ... eller ... Hellre mångfald än enfald ...


Jag tror på att ha ett öppet hjärta ...

,,, och sinnelag
inför Universum i allmänhet
och 
inför den värld och de människor
jag möter i synnerhet ...

Men jag tror även på
och hävdar min rätt
att få tacka nej
till såväl
saker, ting och skeenden
som
människor 
vilka jag känner 
att jag ej
vill ha i det livsrum
som närmast berör mig
och som jag vistas i ...

Litar till min intuition
och låter den få avgöra
vem jag släpper in i mitt liv
och på vilken nivå
samt i vilken grad ...

Tycker dock om
att möta människor
av alla de olika slag
och det tillsammans
med min nyfikenhet
gör att jag sällan tackar nej
till att möta någon 
som i något avseende
lyckats att beröra mig ...

Väljer inte in människor
i mitt liv
utifrån kriterier sås som
att de tycker lika med mig
och alltid håller med 
och inte kritiserar mig ...

Nej, jag väljer in människor
som väcker nyfikenheten inom mig
och eller som berör och inspirerar
samt skänker energi
med sin blotta potentiella existens
i det Universum
i vilket jag lever och andas mitt liv ...




Övriga genrer (Drama/Dialog) av Peter Stjerngrim VIP
Läst 336 gånger och applåderad av 18 personer
Publicerad 2015-07-08 20:06



Bookmark and Share


  Margit Grell
Intuitionen är en viktig vägvisare
2015-07-19

  ResenärGenomLivet VIP
Skönt så länge vi kan välja...bra skrivet...
2015-07-09

    ej medlem längre
Sunda åsikter i fin formulering!
2015-07-08

  Blomma-Stjärna VIP
fint!
2015-07-08
  > Nästa text
< Föregående

Peter Stjerngrim
Peter Stjerngrim VIP