Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Vishetens fråga

Vem besitter visheten

Är det de lärda som besitter visheten, de som läst de alla texterna som alla böcker döljer

Är det samhället som besitter visheten, det som leder alla skockar av får som söker en herde

Är det mina föräldrar som besitter visheten, de som födde mig, klädde mig och visade mig vägen

Frågan är.......är visheten sprungen ur något elr någon

Eller finner jag visheten när jag lyssnar inåt

När jag lyssnar till min egen tanke

När jag lyssnar till min egen vilja

När jag lyssnar till min egen känsla

Vem vet

ja, vem vet




Övriga genrer av Skimmerfjäril
Läst 229 gånger och applåderad av 1 personer
Publicerad 2015-07-08 22:31



Bookmark and Share


  Peter Stjerngrim VIP
Det sägs att Vishet är utvecklad och tillämpad klokhet.
Klokhet å andra sidan sägs bygga på
insikter utifrån erfarenhet ...
... Erfarenhet får vi dock främst genom de misstag vi begår ...
Ville bara dela med mig av denna tanke
och hoppas det ger vägledning ...
2015-07-08
  > Nästa text
< Föregående

Skimmerfjäril
Skimmerfjäril