Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Främlingskap

Förstår det inte själv

Detta främlingskap i mitt hjärta

Jag är född till detta land i en familj av detta land

Men ändå

Har denna känsla av främlingskap alltid funnits där

Jag hör inte hit

Passar inte in

Hur har jag egentligen hamnat här

Denna ständiga fråga i mitt inre

När, när ska jag få åka hem

Säg mig när

Om jag ändå var född i ett annat land så jag kunde säga "jag kommer från..."

Men nej, något annat har skett här

Ett byte av själar på något vidunderligt sätt

Jag har talat med männen de visa

De bekräftar min misstanke om att min själ är från fjärran land

Ett land från förr

Ett land jag fortfarande tillhör

Tillhör i mitt hjärta

Och en dag måste återvända till

Återvända till................




Övriga genrer av Skimmerfjäril
Läst 326 gånger och applåderad av 3 personer
Publicerad 2015-07-12 17:49



Bookmark and Share


  Larz Gustafsson VIP
Även jag är en främling. Har alltid känt mig som en, men sedan jag blev frälst och kom till tro på Jesus 1984 har jag DE FACTO blivit en främling.
Mitt hem är i himlen, även om jag är patriot och älskar Sverige.
Jag bär mitt främlingskap med glädje och stolthet.
"Ofta händer det att främlingskapet här en klyfta slår mellan världen och den pilgrimsskara som till himlen går..."
2015-07-12
  > Nästa text
< Föregående

Skimmerfjäril
Skimmerfjäril