Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

A1 (Motorväg)


Sitter och funderar på hur kort livet kan vara.

I ett hotellrum i Györ,
i Ungern.

Efter en otäck långtradarolycka i Tjeckien,
precis innan gränsen till Slovakien.

Det var bara skit kvar av alla förarhytter.

Vi såg allt detta.

De stängde av vägen,
och vi tappade lätt en timme.

Och när vi sedermera checkade in på hotellet,
undrade jag hur det gick för dem?

Jag tror att några av dem måste ha mött döden,
i de vrak vi såg.

Men vi befann oss inte där,
just då,
när någon fick en sladd.

Vi stannade och gick för att pinka,
och ta en glass.

Men vi råkade inte åka förbi,
precis just då,
och bli mosade.

Men jag tror att vi var nära,
mycket nära.

Jag sitter bara och skriver på hotellrummet,
och skall lägga mig och krama min fru.

Jag lade mig ner,
och släckte denna märkliga östeuropeiska lampa.

Och när jag försökte somna.

Insåg jag så tydligt att några av dem som låg i vraken,
troligtvis aldrig kommer att krama sina fruar igen.




Fri vers av Tommy Vähä-Rainio VIP
Läst 144 gånger och applåderad av 5 personer
Publicerad 2015-07-09 23:28



Bookmark and Share

  > Nästa text
< Föregående

Tommy Vähä-Rainio
Tommy Vähä-Rainio VIP