Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
Tyvärr finns det lite för många som tar för sig av det som av fri vilja och utan några kostnader är ... Sådana som redan har allt och mer därtill men som likväl tar lite till ...


Att ha ett öppet och varmt hjärta ...

... är någonting
som vi behöver
mer av i världen
runt omkring ...

Men för det öppna
varma hjärtat
och dess själ
kan det bli
också en hel del smärta
och ej blott bara
besvarad värme och öppenhet
alldeles för långt
innan allt egentligen är över ...

Så en liten tanke
som infinner sig
och som jag vill dela med mig till dig
är ...

- När du talar om 
hur vackert och fint det är
med människor som är så där
hjärtligt och själsligt
öppna, varma och generösa
just för att de ej
ens tänker tanken på
att begära någonting i gengäld ...

... Hur ställer du dig till
att ställa upp för sådana människor
när de själva behöver
någon som är just så där
som de varit 
och som när de kan och förmår
så alltid är?

- Är du beredd att visa
en lika generös, öppen och varm karaktär?

Eller kort och gott ...

- Vågar du leva som du lär?

eller

finner du det så vacker och fint
just för att det är gratis
och de ej något i gengäld begär ...




Övriga genrer (Drama/Dialog) av Peter Stjerngrim VIP
Läst 573 gånger och applåderad av 15 personer
Publicerad 2015-07-10 01:39



Bookmark and Share


  ResenärGenomLivet VIP
Tänkvärda ord...bra skrivet...
2015-07-13

  Margit Grell
Försöker med den kraft jag har just då i den stund. Det är dock inte alltid så att man räcker till.
2015-07-12

  Racel Rosa
Det mest önskvärda är ju att vi alla finns för varandra när var och en behöver. Jag har haft ett tillgängligt öppet hjärta för alla runt mej. Jag har funnits där som någon man kan lita på lyssnar och har kloka ord. Men sedan blev mitt " batteri trasigt " jag försökte fortfarande att finnas där med öppet hjärta. Men sedan upptäckte jag att allt jag gav blev svek då jag inte orkade hela vägen. All ärlig omtänksamhet jag gav blev till grus då jag inte orkade mer.
2015-07-10

  aol
Verkligen klokt betänkansvärt skrivet.
2015-07-10

  DominiQueen
Det är så vackert med givandets glädje dock alla får ge efter förmåga

En utmattads enda kram
kan innehålla mer kärlek en superälskarens heta kärleksnatt

vi är i olika faser och roller i liven
ingen ska utnyttjas el tas för given
ingen får pressas
det är delikat balansgång
alla behövs

På svaret på Din fråga om beredskap:
Nej jag är inte beredd att visa mig lika generös, öppen och varm som någon annan, då skulle jag ju tappa mitt själv Peter om någon annan var mitt måttstock. Men Jag ger om jag har kraft. Ibland är jag den som ger mer, ibland den som får mer.. Alla är vi ju olika. Och vi har olika dagar..

Blessed Be
Tack för en text som väckte tankar
haha - och hjärtat det bankar ;-)

2015-07-10
  > Nästa text
< Föregående

Peter Stjerngrim
Peter Stjerngrim VIP