Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Fas 3 även kallad sysselsättningsfasen

 

 Sjuka sätts i svensk arrest

ges en dödsattest 

Ordern är: Fyll i den nu!

du slipper huvudbry

 

Du måste jobba

även om kroppen vägrar jobba

Lönen tvingar dig att svälta ihjäl

eller om du hellre vill frysa ihjäl

 

Arbetsvägrar du till statens svenska fas

blir du utförsäkrad som mänsklig avgas 

Står du inte till arbetsmarknadens förfogande

kan du glömma allt socialbidrags tänkande

 

Då går livet i moll

för ingen kan leva på noll

Så ut och slavarbetsjobba 

så slipper du självmordshoppa 

 

Skriv under dödsattesten nu

som sjuk kan du ändå inte undvika dagens dödssynder sju

För du tänker väl inte bli vår fiende som kriminell

amnesti för brott är en rikemansgrej en politikergrej en statlig frimurargrej inte din grej

 

 




Fri vers (Fri form) av kjell-åke bearfoot VIP
Läst 237 gånger och applåderad av 4 personer
Publicerad 2015-07-12 12:10



Bookmark and Share


  Bibbi VIP
Skriver under på Senta.
2015-07-12

    ej medlem längre
Så är det i dagens samhälle, vissa har inga skyldigheter, skriver sina egna lagar och gör efter behag.
2015-07-12

  Gunwale VIP
Fas tre är en sådan uppmuntrande inrättning att folk blir kvar där!
2015-07-12
  > Nästa text
< Föregående

kjell-åke bearfoot
kjell-åke bearfoot VIP