Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
Allt jag kan säga till denna lilla flicka Jag älskar dig!


Försoning

Träffade en liten flicka för inte allt för länge sedan
Hon sträckte fram sin hand
Visade sedan vägen fram

Till en sommaräng

Där hon dansade fram
Lockarna i håret bildade en gyllne aura kring henne
Hon sken av lycka som alla stjärnorna på himlen en vinternatt

Där stannade vårt möte

Idag kommer hon tillbaka
Tittar på mig
Ler mot mig
Skrattar fram, jag har väntat på dig

Så tar hon min hand hjälper mig över till sommarängen

Ber mig inte vända mig om
Se det som jag lämnar bakom mig
För flickan vill inte att jag ska se det som hon vet, minns
Det håller hon dolt för mig
Viskar i mitt öra, det är min hemlighet och inte din att bära
Så kramar hon om mig på ett barns vis för att ge mig styrkan

Våga fortsätta fram på sommarängen tillsammans

Jag vill inte att flickan ska bära allt själv
För jag vet att det är stort och mycket för ett barn att bära själv
Inget barn ska behöva uppleva det som flickan har fått göra
Behöva stå ensam i allt
Vill att hon ska berätta för mig

Hon skrattar, ler med alla stjärnorna på himlen en vinternatt i sina ögon
Skrattar av glädje
Jag är inte ensam längre!
Allt det läskiga, dumma finns inte mer.
Det är borta nu!

Förstår att jag inte längre behöver vara stark
Orka stå kvar
Överleva

Förstår det är precis vad denna lilla flicka har gjort
För mig
Vet varför hon inte berättar för mig

Denna lilla flicka har gjort allt detta för att jag ska överleva
Tog hon med sig hemligheten och gömde sig
Inte för mig
För mina minnens skull
Så att jag inte skulle behöva få uppleva allt igen
Igen, igen, igen
Om, om, om igen

Det som någon tog ifrån mig som barn
Något som ingen hade rätt att göra
För denna tog hela min barndom med sig
Lämnade mig ensam
Jag blev två

Idag förstår jag att vi två tillsammans
Klarade av att överleva






Fri vers (Fri form) av Annica_N
Läst 273 gånger och applåderad av 2 personer
Publicerad 2015-07-19 21:45



Bookmark and Share

  > Nästa text
< Föregående

Annica_N
Annica_N