Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

I vitsippans ljus

Det är morgonens toner
som gör stunden skön
vita moln ovan träden
och en gräsmatta grön
Från drömmen jag hade
ligger bilderna kvar
färglada nyanser
som söker sina svar

Nu är gryningen kommen
och jag väntar bäst här
i min själ det vibrerar
för den skatt jag har kär
Det är härligt att känna
och att livslusten står
just framför mig i ljuset
mina sinnen den når

Just där vitsippan lyser
ska vi leva och bo
där hon ljuvligt briljerar
finns kärlek och ro

Det är själens förströstan
som ditt ljus har nått
den har släckt mina tvivel
och din kärlek den sått
Sen den dagen vi möttes
är du min tankes kraft
till naturens nyanser
rinner känslornas saft

Nu står vitsippan stilla
och ger oss sin nyans
lägger vägen framför oss
i sin fulla briljans
Där i gryningens linda
under grönskande gren
blir vi ett med naturen
vid solstrålars sken

Just där vitsippan lyser
ska vi leva och bo
där hon ljuvligt briljerar
finns kärlek och ro

(Copyright © ULJO)




Bunden vers (Rim) av ULJO
Läst 591 gånger och applåderad av 20 personer
Publicerad 2016-03-24 19:48



Bookmark and Share


    ej medlem längre
Upplever det som varit, är och nu finns när jag läser. Kan hända ett minne som återkommer vid vitsippans bo. Fint skrivet.
2016-04-10

    Dan Myrbeck
Din vackra poesi gör oss
till ett med naturen.
2016-03-30

  Palett
Underbar text med fina bilder !
2016-03-28

  Solstrale VIP
Underbar vacker och stärkande, lyfter befriar oss! Tack!
2016-03-26

  Ingrid Trolle
En starkt berörande
dikt där jag upplever
något som du kanske
inte avsett. Dikten
är helt underbar. Med
din penna målar du
så vackert.
2016-03-26

  ResenärGenomLivet VIP
Ljuvlig text...underbar att läsa...
2016-03-25

  Kjell Åhsberg
Fin hyllning till vitsippan och kärleken.
2016-03-25

  Eva Helene VIP
Du får mig att längta extra mycket efter vitsippstider!
2016-03-25

    Elisabeth Nilsson VIP
Harmoniskt och vackert faller dina ord om vårens ljuvlighet och kärlek.
2016-03-25

  Maria Sundelin VIP
Fint beskrivet
Kramar
2016-03-24

    ej medlem längre
Du skriftar så fint om naturens drottning.
2016-03-24

    ej medlem längre
En fin hyllnlng till den stundand våren
2016-03-24

  Gisela Nordell
så skönt som naturen är i sin fulländning och enkla överjordiskhet med romantiska tongångar invävda i harmoni
2016-03-24

  Fem hjärtan VIP
Ljuvligt vacker!
2016-03-24

  Blomma-Stjärna VIP
en nästan gammaldags förtröstan lyser ur denna vackra dikt!
2016-03-24

  louisegirl
Jättevackert
2016-03-24

  Eva Langrath VIP
Vackert och hoppfullt
2016-03-24

  Ninananonia VIP
Vackert ..
2016-03-24
  > Nästa text
< Föregående

ULJO
ULJO