Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 


Gömma nyckel

En knackning på den innersta dörren varslar om att Någon vill komma ut
någon som sett dagens ljus men inte mycket mer

Det är någon jag känner sedan långt tillbaka
men som jag knappast känns vid
och jag rådbråkar mitt huvud med gåtan
Vem?

Som om alla svar skulle vara uppenbara om jag ägde nyckeln
till den innersta dörren
bakom vilken jag anar fosterrörelser 
mjuka knogar som knackar
hjärtslag

Allt oftare numera hör jag en viskning i blodets sorl
- Ska vi inte försonas medan tid är?
och jag vill ju gärna men nyckeln är gömd
vi lekte fågel fisk eller mittemellan
och nu bränns det
Nu bränns det




Fri vers av Måna N. Berger
Läst 474 gånger och applåderad av 7 personer
Publicerad 2015-07-21 01:14



Bookmark and Share


    Madeleine Ågren (Maduska)
Åh. Vad bra du är.

2015-07-28

    glas-svalan VIP
Jag tycker mycket om din poesi.
2015-07-24

  Magdalena Eriksson VIP
Eldtext ... Försoning är störst av allt. Sker oftast i det tysta utan applåder.
2015-07-21
  > Nästa text
< Föregående

Måna N. Berger
Måna N. Berger