Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Tenebris

Vi lider,
för vi är mätta,
lever i tristess för vi får mer än vad vi behöver,
alla begär blir tillfredsställda,
ingen vill drömma,
ingen kan önska,
driver livlösa omkring i hav av likgiltighet,
möter våg av våg av ingentinget

Det finns inte längre någon väg att vandra,
inga stigar att följa,
inget storslaget att upptäcka,
att erövra

Vi lever i mörka tider,
utan dygder,
ingen vill slita för att uppnå,
människan kan inte längre passionerat ge av sig själv

Förlorade för att ingen vill förändra sig själv,
ingen vill lämna egot bakom,
alla vill ha,
men ingen kan ge,
du lurar dig själv.





Fri vers av Åke Hansson
Läst 155 gånger och applåderad av 1 personer
Publicerad 2015-07-22 22:39



Bookmark and Share

  > Nästa text
< Föregående

Åke Hansson
Åke Hansson