Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
Bild: Google


Tysta dagar

Sprang runt utan att komma nån vart
Snart tappade jag min skatt
In, ut, upp, ner
Livet skulle bara ha mer

Men just när jag för nya tag skulle ta sats
Märkte jag att denna lek inte ger MIG någon plats.

Istället för frågan ”Vad ska jag hitta på?”
Tog ett nytt andetag, började förstå:

Jag får sitta ner ett tag
Måste inte träffa nån varje dag
Måste inte alltid leta äventyr
De finns var dag utan bestyr

Livet behöver inte alltid tjuta och ringa
Man behöver inte genom sin tid så hastigt springa
Man kan bara vara och leva ändå

Tysta dagar behöver inte vara så grå




Bunden vers av GG
Läst 229 gånger och applåderad av 13 personer
Publicerad 2015-07-27 15:11



Bookmark and Share


  Den lilla tänkande
"Skalmankänsla " ;) bravo!
2015-08-01

  Maria T
Med en bok blir tysta dagar spännande
2015-08-01

  Daniela I
Helt underbar!!
2015-08-01

    ej medlem längre
Mycket kloka reflektioner. Det är nödvändigt med en stunds tystnad och stillhet ibland, kroppen behöver varva ner om man inte ska bli utbränd.
Fint diktat med rim!
2015-07-27

  Per Drysén
Hetsig start med lugn avslutning. Härlig tempoändring i texten. Så klok slutrad att den nästan kan stå för sig själv. Njut av livet behöver inte betyda att man måste springa för fullt.
2015-07-27

  Marita Ohlquist VIP
Härligt avslut på texten!
2015-07-27

    ej medlem längre
Nä, precis! Skönt och trivsamt lugn är inte att underskatta :)

Fina rim också!
2015-07-27
  > Nästa text
< Föregående

GG