Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Aldrig mer en pizza i Gnarp

På besök i Gnarp
får jag en skarp
Tillrättavisning
för min toalettsittning

Jag råkar fråga om de har husmanskost
får till svar av en röst i frost
Du fick låna toaletten
du behöver inte spotta ut ursäktstabletten

Jag svarar förlåt jag vill äta
är inte mätt
Missade min frukost
frågan var utan spets

Han börjar domdera om busslaster
som släpper ut sina satser
I hans stackars toaletter
utan att vara intresserade av hans maträtter

Jag drar till med en metafor
för att leda in honom på artighetens spår
I ett försök att öppna hans instängda hjärnkontor
genom att återge ett eget misstag inför hans monitor

Berättar om snattande barn av utländsk härkomst
som fick mina tankar att flyga iväg utan broms
Började misstänka alla för att vilja stjäla
tappade hakan, då en av dem, visade sig vara artighetens dyrbaraste pärla

Då börjar han raljera om svenska lägenhetsköpare i Turkiet
svenska pizzeriaägare är där tydligen sista skriket
Suckar inombords och frågar lätt irriterat
om svenskar får äga land i Turkiet

Får inget svar
en kund kommer emellan med en pizza-glasbit som han inte vill ha kvar
Han blir snabbt erbjuden en ny pizza
varför han tackar nej är inte svårt att gissa

Tänker somliga straffar Gud meddetsamma
överger samtalet, tänker här är ingen mening att svamla
Han är tydligen en turk på burk
likställd med en svensk sverigedemokrat

Oavsett hungersnöd
oavsett pissnöd
Blir denna pizzeria utan mitt besök
för all framtid får den se mig gå upp i rök




Fri vers (Fri form) av kjell-åke bearfoot VIP
Läst 336 gånger och applåderad av 3 personer
Publicerad 2015-07-28 22:04



Bookmark and Share


    ej medlem längre
Inte konstigt om man tappar aptiten.
Det kunde ha slutat riktigt illa för den som fick glasbiten.
2015-07-28
  > Nästa text
< Föregående

kjell-åke bearfoot
kjell-åke bearfoot VIP