Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

DEN UNDANTRÄNGDA TANKEN

Tänker ni inte på
tänker ni aldrig på
det ni tänker
att ni inte tänker på?

Tänker ni inte på:
varför tänker vi aldrig på
det vi inte tänker
att vi tänker på?


Vi tänker att vi tänker
på detta
Men så tränger sig en tanke på
som vi

trycker undan, trycker bort
trycker in och sedan tänker
vi inte på det vi tänkte på
Men vi tänker det ändå
utan att vi tänker på
att
vi har tänkt på
det.


Det är ju det
att vi tänker på saker som
vi inte säger att vi tänker på
accepterar att vi tänker på

men vad gör det om
tanken tänks en sekund eller två
den finns ju ändå där
även om den
faller fritt
iväg

Så är den tänkt
även om den aldrig var tänkt
att tänkas på




Fri vers (Fri form) av Fri Ronja
Läst 161 gånger och applåderad av 5 personer
Publicerad 2015-08-04 22:50



Bookmark and Share


    ej medlem längre
Detta var ju super.En stärkande,vederkvickande sak med både allvar och humor,osökt kommer jag att tänka på Tage Danielsson.
2015-08-05
  > Nästa text
< Föregående

Fri Ronja