Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

"MOLNET"

Det finns inget i molnet, allt är illusioner 
Illustrationer för att föra oss bort 

Det byggs distribuerade montage 
i tankarna,
strukturerat kaos

kaosmos
vår underbara fiende 
för oss 
för oss 

närmare det obeslutsamma Tinget 
det sakliga missförståndet 
den urvattnade urtiden

Den ofullgångna föreståndarinnan ropar ut något med ljudvågorna 
din röst är en algoritm jag tyder 
jag tolkar dina teser om det utspridda altaret
så som vi har låst fast oss själva 

missbedömde det givna 
minnesregler 
katastrofer 
listor och tabeller 
minnet är ingen karta 
minnet är en apparatur utan elektricitet 
minnet är en apparat jag sätter på 
katastrof.


Uppradade möten 
infogar oss i strukturer 
bär bort den egna kroppen, som ligger i dina händer 
mina händer 
rostiga tassar med alltför sköra naglar 
krystar ut, krystar fram 
ordslamm. 

Molnet är fastlimmat 
klibbigt och ingen helhet 
Inget enhetligt objekt 
bara en samling partiklar, ögat sammanfogar dessa enskildheter till en koherens 
allt för mig, och ändå ingenting att tacka för? allt för oss
har vi skapat, men det har vi glömt.
Våra speglar ger ingen självbild tillbaka,
till och med denna falska referens 
kräver underlydnad. 

Öppnar dörren, en söt doft av te sprider genom rummet. Det genomskinliga sönderbitna vinglaset, med bredden fyllt av gammal kaffe, bryter doftupplevelsen 
partiklarna förs vidare fram 
genom tomma intet 
där vi ändå samlas 
ansamlas tillslut. Gudarnas gåva, att glömma och förädla 
världens kaos  


Vad har man hörseln till 
om blodet stannar 
vad har man kroppen till om örat är förgängligt om blicken är misstanken själv situerad i bilden,
som uppträder i den föränderliga hjärnan 
i bruset av erfarenheter som bara begär att stå oföränderliga kvar 

bötfäll hellre ljuset!
Är vi alla blinda 
av alla ord som envist hänger kvar, i denna ström av obunden elektricitet, i denna gruva av obundna metaller  

Du sa livet kommer till i ljudvågorna, i vibrationerna får vi sanningen serverad på kopparfat. Jag ställde det framför mig; och bad till denna platta skiva. 

Kan du beskriva det utanför? 
Det svarade 

 ingenting. Bara blank polerad yta, ändå fast i oändligheten, och detta kopparfat är bönen. 




Fri vers (Fri form) av Fri Ronja
Läst 150 gånger och applåderad av 1 personer
Publicerad 2019-09-18 18:47



Bookmark and Share

  > Nästa text
< Föregående

Fri Ronja