Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
En psalm till mitt barn


Mitt allt

Ditt hjärta slår så nära mitt
Jag blundar, känner doftens frid
Du, min fina, du mitt allt
Vi, är vi, i evig tid
Jag lovar ge dig allt jag kan
i gläde, i besvär
Kanske brister jag ibland
Men ändå finns jag här.

Du, mitt barn, jag lånar dig
Och inget i vår värd
Kan hindra att jag skyddar dig
På denna livets färd
Den dagen du har blivit stor
Och vingarna fälls ut
Då är jag här, jag stannar kvar,
Det märker du tillslut

Så vaggas nu i ro, mitt allt,
Låt tiden ha sin gång
För, livet stormar hårt ibland,
Men stundtals fyllt av sång
Jag tänker älska, skydda dig
ja, säga till bestämt
Och när du livsglatt rusar fram
Så väntar jag här jämt




Bunden vers (Rim) av Chlar
Läst 298 gånger och applåderad av 4 personer
Publicerad 2015-08-07 16:14



Bookmark and Share

  > Nästa text
< Föregående

Chlar
Chlar