Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Rättegången

Du träffar rektorn igen.
Hon som blev rädd.
Låste in sig.
Ringde polisen.
Nu ler hon. Undrar hur du har det.
Hon som ringde mig och sa att du behövde vård, att du inte kan gå lös.
Nu står hon bredvid dig.
Hon är fortfarande rädd men låtsas att hon vill dig väl.
Advokaten trygg. Håller sitt förhör. Får fram sanningen men också att du behöver en framtid.
Detta är en engångsföreteelse.  
Du ska aldrig dit igen. Löftet.
Domstolen lyssnar, frågar, förstår.
Du hade ingått en pakt med polis, försvarsadvokat,  åklagare och domare. Alla var på din sida. 
Du blev dömd.
Men ingen ville se dig igen.
De önskade dig lycka till.
Och äntligen kunde du lita på vuxenvärlden. 




Fri vers (Fri form) av Agneta Westerberg
Läst 287 gånger och applåderad av 1 personer
Publicerad 2015-08-08 23:49



Bookmark and Share

  > Nästa text
< Föregående

Agneta Westerberg
Agneta Westerberg