Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Sleep well tonight (Andningen som höll oss vakna)


Var det när sperman landade i dalen mellan kullarna och du inte visste var du skulle göra av dig själv och din moral?
Var det då...?



Marlon Brando med en halvrökt cigg i mungipan
Springsteen på baksidan på Darkness... konvolutet
Bowie och Iggy i svartvitt i Berlin 1976
Jag vill tro att du såg mig så, så som jag såg på dem, med samma estetiska hänförelse.
Sen fick du se mig orakad i joggingbyxor och kofta, föreställningen bleknade och något började naggas i kanten och lösas upp
Blev jag människa även för dig?
Till slut blev jag kanske det


Jag behöver nånstans att gå, om det så är in i en bubbla
Hjälplös inuti mig själv, ensam utan dig
Behöver det vara overkligt för att det inte är här, för att kyssen inte träffar
Ibland var vi verkligare än någon kan förstå
Andades du in i det någon gång?
Sådär så att det fick ta plats på bekostnad av vardagen


Det är snart vår
Vi skulle gömma oss på en sjökant, på en cykelsadel och bland dina lockar
Det var vad vi sa, nåt handfast och inte så skrämt
Närhet i närheten, nära och het oavsett vems definition
Men vintern gjorde det allt svårare att lyssna när allt mindre sas
Kanske räckte inte mina öron längre till?
Inte för någon av oss
När vi väl sågs blev inget sagt, vi blev tvungna att tysta munnarna med läppar


Från Hank till Hendrix
Din underhållare på en musikalisk resa
På väg mot det stora uppbrottet, men jag tänker inte tonsätta det
Jag hoppas det är värt det, jag menar verkligen det
Åtta nio år ihopknycklade i papperskorgen
Brev som slutade komma och aldrig blev skrivna
När det var uppriktighet vi förtjänade
Var det lättare att vara falsk?
Kanske var den bara svårare att missförstå


En flygkrasch men jag minns solen skära genom fönstret
Jag behöver mitt gift när jag vakar blank över natten
Rustningen var den för att skydda dig eller utestänga mig
Det kalla stålet där tankarna bara stundsar tillbaks
Men min röst tystnar aldrig helt i dig
Vissa dagar pratar jag inte med någon, annan än kanske dig
Ibland bara i mitt huvud, ibland i bilder
Aldrig får du ta det ifrån mig
Så säg mig hur jag hamnat här?
Varje ögonblick som återstår, du finns där inuti


Minns du andningen?



Så snälla snälla känn nåt annat
Klä av dig klasshatet
Så kan kyssar vandra

Öppna inte eld
Jag vill att du stannar
Än finns inget att begrava

Släck ljusen treva dig fram
Med dåliga argument
Mot tveksam moral









Fri vers (Prosapoesi) av theperna
Läst 354 gånger och applåderad av 1 personer
Publicerad 2017-03-17 10:06



Bookmark and Share

  > Nästa text
< Föregående

theperna
theperna