Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
Eget foto


Afrikas horn

 

 

 

Får jag lov att sörja i min ensamhet? Får jag lov att bryta samman och gråta utan att ni går undan, gömmer er? Får mitt hjärta skrika av sorg och får mina tårar bilda floden ni flyter i för att överleva?

Får jag klättra upp för bergen där er far färdades, får jag krypa i öknen och fukta sprickorna er far lämnade efter sig? Behöver jag er tillåtelse för att jag är svag, kan ni se att även jag faller då och då?

 

Vår tid i Addis var en blandning mellan starka kryddor och ljumna dagar. Ert hus stod kvar, men er fars säng var tom. Kvinnorna lagade vår mat varje dag. Det bjöds på etiopiskt kaffe och injera. Vänliga familjemedlemmar kom från olika kontinenter och alla kom för att visa er respekt. 

Er far är död och om jag kunde få honom tillbaka till er, då hade jag gjort vad som helst! Men sommaren nalkas mot sitt slut, skolan ska börja och olika aktiviteter startas och er far, han kommer inte tillbaka... 

 

 

 

 

 

 




Fri vers av genni VIP
Läst 329 gånger och applåderad av 19 personer
Publicerad 2015-08-16 22:13



Bookmark and Share


  anits VIP
Mycket starkt och berörande skaldat om din väns fars död.
2015-09-04

    ej medlem längre
Fasiken vad bra Genni!
Tack för gott läsande!
2015-08-20

    ej medlem längre
En text som verkligen känns.
2015-08-20

    Lena Söderkvist VIP
Välskrivet, modigt att våga berätta om sorgen på det här sättet. Når hjärtat, helt klart.
2015-08-20

  Anna*
Berörande och vemodsvackert gestaltat!
2015-08-19

  Chawa VIP
Sorgsamma läsning som bär många frågor - griper tag... Döden kommer och tar allt utom minnena... Sorgen är tårarnas och minnenas tid, så gråt, bara gråt...
2015-08-18

  Bo Himmelsbåge
En stark o gripande text om Din väns fars död...

Visst får man gråta o sörja intensivt,
när en kär vän gått bort...
Saknaden känns oändlig o är mycket svår att tackla...

Men... det finns en ljusrand borta,
vid den mörka horisonten;
det Gudomliga hoppet om ett Evigt Liv! Kanske kan det trösta en aning,
när det värsta mörkret o skuggorna
lagt sig...

2015-08-17

  Lars Hedlin
Starkt framfört..kram
2015-08-17
  > Nästa text
< Föregående

genni
genni VIP