Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

En skum tanke

Venus föddes ur havets skum
så sa man i antiken
Det är inget konstigt med det
för vi är alla skum ur det stora hav
som kallas det mänskliga genomet
Se ut över en vattenyta en blåsig dag
så kan du göra dig en bild
av hur det fungerar




Fri vers av stenhur VIP
Läst 197 gånger och applåderad av 4 personer
Publicerad 2015-08-17 18:21



Bookmark and Share


  stenhur VIP
Det mest spännande med de senaste framstegen inom astronomin tycker jag är att de ger oss utökad kunskap inte bara om den värld som är nu utan om vad som har varit och som kommer att ske. Liv är kanske det mest spännande vi kan tänka oss just nu, det är något som uppstår när betingelsena är gynnsamma för det och försvinner när de gynnsamma betingelserna tar slut. Men kanske någon gång i framtiden att artificiell intelligens som vi har skapat kommer att kommunicera med AI från någon annan del av universum oberoende av om vi finns eller inte. Tanken svindlar...
2015-09-17

  lean
Ja, man kan se hela världen som ett vågmönster. Och som ett vågmönster på vattenytan försvinner när ytan stillnar i bleke kan världen försvinna i Nirvana.
2015-09-16

    Lena Söderkvist VIP
Finfin association du gör mellan myt och vetenskap. Har varit inne på ett liknande tema själv på sidan i min lilla dikt "Existensen", fast jag blandade aldrig in myten. Nu visar du tydligt att det fungerar. Häftigt.
2015-08-18

  walborg
Oj - det gick snabbt - tänkvärt
2015-08-17
  > Nästa text
< Föregående

stenhur
stenhur VIP